Het NCPSB

Met een team van bijna 100 ervaren en deskundige coaches werkt het NCPSB landelijk.

NCPSB Management

Theo Immers BSc MSc MBA

Chairman

Theo Immers is de bedenker van de Vitality Mind Challenge® en aanpak.

Theo studeerde eerst Analytische Chemie aan de Haagse Hogeschool gevolgd door de studie Theoretische Fysica aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn succesvolle carrière bij Glaxo werd Theo, toen zelfstandig ondernemer, getroffen door een reeks zeer traumatische opeenvolgende gebeurtenissen. Het psychisch lijden was groot en uiteindelijk resulteerde dit in een opname voor meervoudige Complexe PTSS.
Theo weet dus als geen ander hoe ernstig en impactvol (jarenlang) psychisch lijden is. Hij gebruikte zijn wetenschappelijke kennis en persoonlijke inzicht om van zijn passie voor preventie een realiteit te maken. Met de Vitality Mind Challenge® methode is er nu echt een wapen in de strijd tegen stress gerelateerd verzuim. De boodschap uitdragen, van behandeling naar preventie en het voorkomen van onnodig psychisch verzuim en lijden, is dan ook Theo’s persoonlijke missie.

 

Stefanie van den Haak LLB LLM FISMM

Chief Executive Officer

Oorspronkelijk uit Rotterdam, Stefanie studeerde Civiel en Bedrijfsrecht in Leiden en Glasgow. Na in Schotland in de advocatuur werkzaam te zijn geweest bracht een verhuizing naar Engeland haar een nieuw carrière pad in de zakelijke wereld, waarvan de laatste jaren in de Raad van Bestuur als commerciële lead bij verscheidene bedrijven.

Stefanie maakte kennis met Theo gedurende de onderzoeksfase van de Vitality Mind Challenge®. Na het verlies van twee vrienden aan depressie en suïcide ten gevolge van burn-out, besefte zij hoe enorm belangrijk preventie is. Nu deze trieste afloop van een burn-out kan worden voorkomen, door het gebruik van de Vitality Mind Challenge aanpak, en de drang maatschappelijk nuttig werk te doen, zet Stefanie zich nu voltijd in voor het succes van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out.

 

Pieter Oegema B

Chief Operations Officer

Pieter Oegema is verantwoordelijk voor de interne organisatie van het NCPSB, de aansturing van de landelijke coachpool en de uitvoering van projecten bij opdrachtgevers. Met zijn bedrijfskundige, veranderkundige en systemische achtergrond begeleidt Pieter al jaren organisaties bij het neerzetten van een gedegen organisatiefundament, het doorbreken van belemmerende patronen en het ontwikkelen van leiderschap.

Pieter is ervaringsdeskundige in het omgaan met de vergankelijkheid van het leven en het omgaan met instabiliteit in het leven. Hij heeft een progressieve spierziekte die hem spiegelt in het omarmen van de schoonheid van het leven, bij jezelf blijven en verantwoordelijkheid nemen.
Werken voor het NCPSB is voor Pieter pure zingeving en passie, omdat mensen met de VMC versterkt op eigen kracht verder kunnen en zelfdestructie kunnen voorkomen.

 

Benno Rijpkema BSc

Chief Commercial Officer

Benno Rijpkema studeerde Technische Bedrijfskunde en heeft in zijn loopbaan vele organisaties en mensen mogen helpen als coach, adviseur en interim-manager in persoonlijke en organisatiebrede verandervraagstukken. Als partner/aandeelhouder van een groot landelijk adviesbureau was hij verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse mensen mogen helpen herstellen van een burn-out. Het leed als gevolg van een burn-out, bij de persoon zelf maar ook in zijn privé- en werkomgeving, wil hij voorkomen. Om een burn-out te voorkomen moet je niet aan symptoombestrijding doen, maar de stress bij de wortels aanpakken. Dat kan met de VMC.

NCPSB Kernteam

Het NCPSB kernteam bestaat uit 12 coaches. Zij overleggen regelmatig met het NCPSB leiderschap en vormen door hun diversiteit aan ervaring en verschillende achtergronden een bijzonder waardevol onderdeel van de organisatie.
Het kernteam geeft niet alleen advies maar helpt ook met uitvoerende taken. Ook vertegenwoordigen zij de belangen van het snelgroeiende NCPSB landelijk coaching netwerk – op dit moment ongeveer 50 coaches.

Marc Delissen LLM

Als advocaat adviseert Marc ondernemingen bij de totstandkoming van contracten en daarmee samenhangende procedures. Dat doet hij met name op het gebied van het huur- en vastgoedrecht.
Naast zijn werk als advocaat heeft Coaching & Mediation zijn bijzondere aandacht. Als coach begeleidt hij individuele professionals ter ondersteuning van hun persoonlijke groei, carrièreontwikkeling en vitaliteit. Hij begeleidt daarnaast directies, maatschappen en business units waarbij hij zich richt op het optimaliseren van de onderlinge samenwerking.

Als mediator treedt hij op in ondernemingsrechtelijke en arbeidsgeschillen en in de sport. Van 2013 tot en met 2018 was hij managing partner van Delissen Martens Advocaten. Voor zijn intrede in de advocatuur was hij speler (1984-1996) en aanvoerder (1988-1996) van het Nederlands Heren Hockeyelftal, waarmee hij niet alleen Wereldkampioen werd maar ook tijdens de Olympische Spelen van Atlanta (1996) de Olympische titel behaalde.

 

Marjolein Beusmans-Verwijs LL.M

Marjolein Beusmans-Verwijs is haar loopbaan begonnen in de advocatuur. Daarna heeft zij jarenlang in de rechterlijke macht gewerkt. Als rechter-plaatsvervanger is zij nog verbonden aan de strafsector van de rechtbank Rotterdam. Zij heeft altijd gedacht dat zij haar werkzame leven rechter zou blijven. Maar na haar kennismaking met het coach vak in diverse coach opleidingen heeft zij haar professionele focus verlegd.

Marjolein geeft gastlessen Mediawijsheid gericht op de vraag: wie ben jij online? Met haar bedrijf richt zij zich daarnaast op coaching van hoogopgeleide professionals die jarenlang hebben geïnvesteerd in een bepaalde professionele route en zich afvragen: wat nu? Wie ben ik en doe ik wel wat ik wil doen? Marjolein coacht hen van de automatische piloot af, zodat zij zichzelf beter leren kennen en de energie weer gaat stromen. Preventief. Zij gelooft in de kracht daarvan. Marjolein is nuchter, betrokken en luistert met aandacht.

 

Steven Goudsbloem MSc

Naast zijn werk als coach heeft Steven 10 jaar ervaring als psycholoog binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds enkele jaren heeft hij samen met collega Erik de Vries een praktijk opgezet waarin psychologie en coaching samenkomen. De werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op mentale gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en begeleiding en preventie van stress en burn-out. Door de ruime ervaring in de begeleiding van burn-out is de overtuiging van het belang van preventie des te groter geworden. Met enthousiasme wil hij zich hier graag voor inzetten om daar een bijdrage aan te leveren.

Verder heeft Steven een bijzondere interesse in Performance Psychology/Coaching, mede door zijn eigen achtergrond in topsport als basketballer in de Eredivisie en Nederlands Jeugd Kampioen alsmede in muziek als drummer in een band. Zijn aanpak kenmerkt zich door het centraal stellen van de persoonlijke relatie, oplossingsgerichtheid, professionaliteit en deskundigheid.

 

Corinne Lemkes LLM

Na 14 jaar advocatuur hangt de toga van Corinne Lemkes sinds 2012 aan de wilgen. Zij richt zich sindsdien vanuit haar eigen onderneming op drie takken van sport: coaching, mediation en training.
Dat lijken op het oog drie hele verschillende gebieden, maar het gaat allemaal over communicatie. Over conflicten die mensen met zichzelf of juist met anderen ervaren. Als ze daar niet uit komen, begeleidt Corinne hen als coach of als mediator. Omdat dit zulk mooi werk is, geeft zij ook graag training aan mensen die hier meer over willen leren.

In haar werk als coach brengt Corinne mensen in beweging. Het gebruik van de Vitality Mind Challenge is daarvoor een schitterend startpunt. De coachees krijgen daardoor meer inzicht in zichzelf én in de oplossing voor de vraag waarmee ze binnen kwamen. Dan kan de blik weer vooruit!

 

Jelle Vos BC MSc

Jelle studeerde Human Resources, Organisatiepsychologie
en voltooide onlangs het MSc-programma ‘Masters in
Executive Coaching’ bij Ashridge Executive Education in
London.

Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het veld van Human
Resources, in verschillende rollen. Jelle werkte een lange
periode als interim senior HR-manager en heeft daardoor een enorme verscheidenheid aan organisaties leren kennen, in verschillende sectoren. Jelle is daardoor ook altijd betrokken geweest bij zeer diverse vraagstukken van gezondheid van mensen in organisaties.

In 2008 voelde Jelle een hernieuwd verlangen om mensen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Hij startte zijn activiteiten als coach en trainer en is inmiddels geruime tijd werkzaam als executive coach. Jelle werkt zowel in Europa, alsook in het Midden-Oosten en in Azië. Jelle’s stijl als coach kenmerkt zich door een praktische, nuchtere aanpak, met tegelijkertijd een enorme diepgang.

 

Ronald Schippers B

Ronald is als zelfstandig coach al meer dan 17 jaar werkzaam met werknemers / leidinggevenden binnen de zakelijke markt, gezondheidszorg en ook particulieren. Hij heeft een professionele, stimulerende en oplossingsgerichte vorm van coaching en begeleiding die gericht is op de mens die in een moeizame privé- en/of werksituatie is belandt.

Ronald laat veel passie, plezier en diepe betrokkenheid zien naar die man of vrouw binnen de coaching. Hij is respectvol, empathisch, ‘to the point’ en zo nu en dan confronterend, maar vooral gericht op wat die vrouw of man wil ontwikkelen in competentie, stressreductie en of balans tussen werk en privé.
Hij gebruikt zowel humor als intensieve aandacht en weet, indien nodig, een gezonde afstand of juist nabijheid te creëren. Zijn bezieling in dit vak wordt mede gevormd door een diep vertrouwen in de wijsheid die in ieder mens aanwezig is en inzichtelijk gemaakt kan worden. Ronald Schippers is een NOBCO Master Coach.

 

Esmeralda Korteweg B

Met haar corporate achtergrond als strategisch adviseur adviseert en coacht Esmeralda CEO’s, directeuren en professionals op het gebied van leiderschap en work-life balans. Haar belangrijkste doel is mensen te inspireren om maximaal te werken aan een gelukkige loopbaan. Ze is gespecialiseerd op het gebied van preventieve coaching, advisering en begeleiding bij duurzame inzetbaarheid van medewerkers en begeleiding bij uitval & re-integratie door burn-out. Esmeralda is geregistreerd CSR burn-out coach, werkgeluk deskundige en executive coach.

Ze heeft daarnaast veel ervaring in begeleiding van organisaties bij organisatieontwikkeling, verandertrajecten en het werken aan persoonlijk leiderschap.

 

Leen Quist MSc

Naast zijn werk als coach werkt Leen bij Politie Nederland, voormalig als Divisie Chef. Nu implementeert hij vanuit de ontwikkeling van de Politieprofessie vernieuwingen en verbeteringen in het politiewerk. Ook maakt hij deel uit van een netwerk van teamontwikkelaars die teams ondersteunen bij hun ontwikkeling en is individueel coach en coördinator van de coach organisatie binnen de eenheid Oost-Nederland.

Zijn aanpak is no-nonsense, direct en op oplossing gericht. Geen therapie maar doen wat werkt. Hij heeft ruime ervaring als individueel en teamcoach. Leen’s aanpak is gebaseerd op werken aan overtuigingen die niet helpen of gewoon niet waar zijn. Daarmee kan hij helpen om beter met elkaar te praten, beter inzetbaar te worden en beter samen te werken.

 

Astrid Schipper MSc

Na haar studie bedrijfskunde (MSC) heeft Astrid een carrière opgebouwd in change consultancy. Zij ondersteunt haar opdrachtgevers bij ontwikkel opgaven die impact hebben op samenwerking, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar is zij actief in verschillende sectoren: zowel de corporate en retail / FMCG omgeving als overheid en zorgsector.

Zij is goed thuis in diepgaande procesinterventies in groepen en in individuele coaching om mensen goed in het zadel te houden in de context van het krachtenveld waarin zij opereren. Zij heeft een sterke focus op het doorgronden van motieven en drijfveren en zet deze in om haar interventies snel ‘geaccepteerd’ te krijgen. Maar ook zet zij haar humor, warmte, actiegerichtheid in om zaken te realiseren.
Zingevingsvraagstukken en hoe het stuur goed in handen te houden hebben haar specifieke aandacht. Want te overvolle agenda’s regeren op dit moment, ‘druk’ lijkt het standaardantwoord op de vraag hoe het met mensen gaat. Daarom levert zij graag met VMC een bijdrage aan het ‘gezonde onderhoud ‘ in organisaties.

 

Erik de Vries MSc

Erik is GZ-psycholoog B.I.G.-NIP. Erik heeft jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke, team en organisatie gerichte veranderingsprocessen. Ook is hij ervaren in de informatietechnologie, testontwikkeling, consultancy. Zijn stijl: positief, energiek, open, integer, analytisch en persoonlijk. Hij komt snel tot de kern en is oplossingsgericht.

Erik is in staat om met een simpel verhaal, humor, illustratie of schema complexe en (on-) bewuste patronen en processen inzichtelijk te maken. Zijn opleiding omvat onder andere trauma behandeling, cognitieve gedragstherapie, neuropsychologie, coaching, communicatie, training en psychotherapie. Samen met Steven Goudsbloem koppelt hij coaching en psychologie en dit staat borg voor het proces waarmee hij (top) professionals en teams weer in balans brengt.

 

Wilma van Dartel

Wilma van Dartel

Na een laatste ingrijpende tegenslag, die haar een aantal jaren geleden tot op de rand van een burn-out bracht, heeft Wilma het roer totaal omgegooid. Als zelfstandig coach/mentor/trainer begeleidt, ondersteunt en empowert ze perfectionisten om hun levensavontuur te herontdekken. Omdat Wilma preventie hoog in het vaandel heeft staan, werkt ze met mensen aan het doelgericht transformeren van hun potentieel naar een stralende aanwezigheid van binnenuit op het podium van hun leven en (corporate) ondernemerschap.
Wilma is NLP Master Practitioner en gecertificeerd Trainer in de toepassing van groepsdynamische processen.

Referenties

De meeste van onze opdrachten kunnen niet openbaar worden gemaakt vanwege vertrouwelijkheid en daarom verschaffen wij geen referenties op onze website. Op verzoek kunnen wij u in contact brengen met één van onze opdrachtgevers nadat wij hen hebben benaderd om te vragen of zij als referentie op willen treden.