Het NCPSB

Met meer dan 100 ervaren en deskundige coaches werkt het NCPSB landelijk.

NCPSB Management

Theo Immers BSc MSc MBA

Chairman

Theo Immers is de bedenker van de Vitality Mind Challenge® en aanpak.

Theo studeerde eerst Analytische Chemie aan de Haagse Hogeschool gevolgd door de studie Theoretische Fysica aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn succesvolle carrière bij Glaxo werd Theo, toen zelfstandig ondernemer, getroffen door een reeks zeer traumatische opeenvolgende gebeurtenissen. Het psychisch lijden was groot en uiteindelijk resulteerde dit in een opname voor meervoudige Complexe PTSS.
Theo weet dus als geen ander hoe ernstig en impactvol (jarenlang) psychisch lijden is. Hij gebruikte zijn wetenschappelijke kennis en persoonlijke inzicht om van zijn passie voor preventie een realiteit te maken. Met de Vitality Mind Challenge® methode is er nu echt een wapen in de strijd tegen stress gerelateerd verzuim. De boodschap uitdragen, van behandeling naar preventie en het voorkomen van onnodig psychisch verzuim en lijden, is dan ook Theo’s persoonlijke missie.

 

Esmeralda Korteweg-Wubben Bc

Co-Chair

Met haar corporate achtergrond als strategisch adviseur adviseert en coacht Esmeralda CEO’s, directeuren en professionals op het gebied van leiderschap en work-life balans. Ze is gespecialiseerd op het gebied van preventieve coaching, advisering en begeleiding bij duurzame inzetbaarheid van medewerkers en begeleiding bij uitval & re-integratie door burn-out. Esmeralda is geregistreerd CSR burn-out coach, werkgelukdeskundige en executive coach.

Ze heeft daarnaast veel ervaring in begeleiding van organisaties bij organisatieontwikkeling, verandertrajecten en het werken aan persoonlijk leiderschap.

Esmeralda heeft de afgelopen jaren een groot aantal ernstige burn-out trajecten begeleid, waarbij ze zag dat het verdriet van de cliënt, maar zeker ook van naasten en collega’s, vaak erg onderschat wordt. Het verdriet dat een zware burn-out oplevert, leidde bij haar tot een grote wens om meer aan de preventieve kant te kunnen acteren.

Inmiddels heeft Esmeralda veel ervaring met de Vitality Mind Challenge opgedaan en werd ze steeds weer verrast door de resultaten. Haar enthousiasme over de VMC werkt blijkbaar aanstekelijk, want ze wordt steeds vaker benaderd door coaches en HR businesspartners om de tool ook in te leren zetten.

Het is dan ook fijn dat ze nu in de rol van Co-Chair haar kennis en ervaring verder inzet. Haar innerlijke drijfveer hierin is enorm. Werken voor het NCPSB is dus meer dan een opdracht. Het is een gedreven missie die haar motiveert in al haar activiteiten. Preventie nadrukkelijk op de agenda van organisaties krijgen is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Stefanie van den Haak LLB LLM FISMM

Chief Executive Officer

Oorspronkelijk uit Rotterdam, Stefanie studeerde Civiel en Bedrijfsrecht in Leiden en Glasgow. Na in Schotland in de advocatuur werkzaam te zijn geweest bracht een verhuizing naar Engeland haar een nieuw carrière pad in de zakelijke wereld, waarvan de laatste jaren in de Raad van Bestuur als commerciële lead bij verscheidene bedrijven.

Stefanie maakte kennis met Theo gedurende de onderzoeksfase van de Vitality Mind Challenge®. Na het verlies van twee vrienden aan depressie en suïcide ten gevolge van burn-out, besefte zij hoe enorm belangrijk preventie is. Nu deze trieste afloop van een burn-out kan worden voorkomen, door het gebruik van de Vitality Mind Challenge aanpak, en de drang maatschappelijk nuttig werk te doen, zet Stefanie zich nu voltijd in voor het succes van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out.

 

Pieter Oegema

Chief Operations Officer

Pieter Oegema is verantwoordelijk voor de interne organisatie van het NCPSB, de aansturing van de landelijke coachpool en de uitvoering van projecten bij opdrachtgevers. Met zijn bedrijfskundige, veranderkundige en systemische achtergrond begeleidt Pieter al jaren organisaties bij het neerzetten van een gedegen organisatiefundament, het doorbreken van belemmerende patronen en het ontwikkelen van leiderschap.

Pieter is ervaringsdeskundige in het omgaan met de vergankelijkheid van het leven en het omgaan met instabiliteit in het leven. Hij heeft een progressieve spierziekte die hem spiegelt in het omarmen van de schoonheid van het leven, bij jezelf blijven en verantwoordelijkheid nemen.
Werken voor het NCPSB is voor Pieter pure zingeving en passie, omdat mensen met de VMC versterkt op eigen kracht verder kunnen en zelfdestructie kunnen voorkomen.

 

Benno Rijpkema

Chief Commercial Officer

Benno Rijpkema studeerde Technische Bedrijfskunde en heeft in zijn loopbaan vele organisaties en mensen mogen helpen als coach, adviseur en interim-manager in persoonlijke en organisatiebrede verandervraagstukken. Als partner/aandeelhouder van een groot landelijk adviesbureau was hij verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse mensen mogen helpen herstellen van een burn-out. Het leed als gevolg van een burn-out, bij de persoon zelf maar ook in zijn privé- en werkomgeving, wil hij voorkomen. Om een burn-out te voorkomen moet je niet aan symptoombestrijding doen, maar de stress bij de wortels aanpakken. Dat kan met de VMC.