Ervaringen van opdrachtgevers

“De grote kracht van de Vitality Mind Challenge® is de simpele vragenlijst die wordt vertaald naar inzicht in onbewuste gedragspatronen waar mensen in vastlopen en leiden tot stress of zelfs burn-out. Ons IC-personeel heeft de sleutel gekregen om tijdens de Covid-19 pandemie weerbaar te blijven en met praktische handvatten direct aan de slag te kunnen. Het resultaat is zelfbewust personeel dat verantwoordelijkheid voor zichzelf neemt en meer levensgeluk ervaart.
Voor ons een resultaat dat; goed is voor ons personeel, veel verzuimkosten bespaart en daarmee echt preventief werkt. Dit instrument is door zijn simpele vragenlijst geschikt voor iedereen. Ik heb nog niet eerder zo’n krachtig en doeltreffend instrument gezien!
Nu snap ik waarom 80% van de mensen een burn-out niet ziet aankomen. En 20% het te laat ziet. En wat we eraan kunnen doen om dit te voorkomen.”

Dewi IJsselstein, manager Arbo & Vitaliteit | Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland

De VMC® is een boost voor het zelfvertrouwen van onze medewerkers.
Begin 2020 is waterschap Brabantse Delta gestart met de Vitality Mind Challenge®. De VMC wordt bij ons ingezet inclusief 1 of meerdere coachgesprekken. De samenwerking kwam tot stand om het toegenomen verzuim, vanwege mentale redenen, terug te dringen. De reacties zijn zeer positief!

Marijke Buit – HR partner Waterschap Brabantse Delta

De VMC geeft inzage in wat stress voor invloed heeft op mijn functioneren als mens en hoe ik daar zowel privé als in mijn werk mee omga. Feitelijk krijg je een soort spiegel voorgehouden die inzicht geeft hoe het met mijn stress gesteld is..

Rob de Klerk – Arbodienst

 

Ervaringen van deelnemers

Uit respect voor de privacy van de deelnemers hebben we de namen weggelaten onder de ervaringen.

“Ik doe het sinds ons eerste gesprek bewust een stuk rustiger aan. Voorheen ging ik ’s morgens met een noodvaart op de fiets naar mijn werk en al even snel weer naar huis. Nu zet ik de wekker 10 minuten vroeger en fiets op mijn ‘dooie gemakkie’ naar mijn werk. Af en toe word ik zelfs ingehaald! Zo begin ik mijn dag al een heel stuk relaxter.”

“Ik dacht wel dat het best goed met mij ging, maar toch fijn om de bevestiging te krijgen dat mijn gevoel klopt en dat ik goed bezig ben. Verrassend dat ik evengoed nog tips heb gekregen waar ik best wel wat aan heb.”

“Ik heb mijn grafiek in de tas zitten en neem het elke keer mee naar mijn werk. Dan kijk ik er even naar en zeg tegen mezelf; met dat punt ga ik vandaag niets doen want daar heb ik dan toch alleen maar last van en dat punt ga ik bewust wel inzetten, want daar krijg ik energie van.”

“Ik ben mezelf aan het wegcijferen, moet continu aan staan en kan nergens van bijkomen. Zowel werk als privé niet. Hoe kan ik mijn stress en energie managen? Het zou erg fijn zijn als ik daarbij verder geholpen wordt.”

“Ik vind het wel heel kloppend wat eruit komt. Het is een echte eyeopener dat ik alles dichtdraai en mijzelf afsluit. Ik ben blij met dit nieuwe inzicht. Ik vond het heel waardevol, dank je wel.”

“Het heeft me echt veel opgeleverd. Ik heb ook al aan collega’s verteld dat ze dit echt moeten doen, dat het echt goed is om zo eens met een externe coach te praten. Dankzij het gesprek heb ik nu leren ‘nee’ zeggen.”

“Bij de interne dialoog in mijn hoofd die mij vooral meer stress geeft zeg ik ‘nu even niet’ en dit geeft mij rust. Ik hoef niet meer continu aan te staan. Ik vond het een heel fijn gesprek, ik ben erachter gekomen dat ik een negatieve interne dialoog voerde en wat dat doet met mijn zelfvertrouwen op de werkvloer. Ik heb inzichten gekregen om hiermee aan de slag te gaan.”

“Bewustwording in eigen handelen en daar verandering in kunnen brengen. Had ik dit maar eerder geweten.”

“Jeetje, dit was echt een fijn gesprek. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Maar ik ben me nu bewust van mijn blinde vlekken en wat dit onbewust doet met mijn energie en stresslevel.”

“Het bevestigt wat ik al dacht. Wel waardevol voor mij gebleken omdat ik nu snap wat ik onbewust aan het doen ben. En fijn dat ik (als controlefreak haha) er invloed op kan uitoefenen waardoor ik de touwtjes weer wat meer in handen heb.”

Ervaringen van coaches

Ik heb in de VMC® hét instrument gevonden dat mij in de dagelijkse praktijk als coach kan ondersteunen. Door de VMC kom je in het eerste gesprek al snel tot de kern i.p.v. na 2 of 3 gesprekken. De coachee krijgt daardoor sneller handvatten om met de problematiek om te gaan.

Erik Eerhart – Progressio Training & Coaching

“Steeds weer ben ik onder de indruk hoe coachees zich herkennen in de VMC. Ik zie hen weer enthousiast worden, grip op hun leven krijgen en gemotiveerd om voor zichzelf te zorgen. Mensen perspectief geven, daar word ik blij van en daar helpt de VMC enorm bij.”

Betty van Genderen – tikvah coaching

“De Vitality Mind Challenge zorgt ervoor dat ik een coachee op een duidelijke en snelle manier kan laten zien welk gedrag hij of zij onbewust laat zien in allerlei soorten situaties. Kortom, wat doet hij of zij onder stress. Hiermee maak ik het onbewuste bewust en kan mijn coachee leren kiezen voor ander gedrag. Bovendien is de VMC zo veelzijdig in te zetten dat hij voor mij werkt als een verbindende tool voor mijn bestaande producten en diensten.”

Karin Bokma – Blik naar Binnen

“Met de VMC kan ik de coachee heel snel inzicht geven in de samenhang van de verschillende onderdelen. Hierdoor wordt direct duidelijk dat als er op het ene punt iets gaat veranderen, dat dit direct invloed heeft op heel veel andere aspecten. Zowel ten goede als ten kwade.
De VMC maakt stress inzichtelijk en zeker ook welke invloed dit op het dagelijks functioneren heeft. De overlevingsstrategieën van coachees worden snel duidelijk en deze zijn ook herkenbaar.
De VMC helpt ook om oplossingsgericht te denken en niet te blijven hangen in de situatie waarin iemand zit. Het zorgt al snel voor helicopterview.”

Jeanneke Bruning – Jeanneke Bruning coaching

“Werken met de VMC is mooi werk! Mooie tool die inzicht geeft in persoonlijk functioneren in het hier en nu. En zo helpt om bij te sturen nodig of gewenst. Een doelgerichte kapstok voor het gesprek. Daarnaast worden door de gesprekken heen ook onderstromen zichtbaar m.b.t. teamdynamiek. Heel goed dat ze zichtbaar worden. Belangrijk dat deze dynamieken gezien worden binnen de organisatie (leiding – directie). De impact hiervan op stress en het commitment van personeel is waar het gaat om de langere termijn.“

Jacqueline van Dijk-Cijsouw – lifeconnections

Contactgegevens