Ervaringen van opdrachtgevers

“De grote kracht van de Vitality Mind Challenge® is de simpele vragenlijst die wordt vertaald naar inzicht in onbewuste gedragspatronen waar mensen in vastlopen en leiden tot stress of zelfs burn-out. Ons IC-personeel heeft de sleutel gekregen om tijdens de Covid-19 pandemie weerbaar te blijven en met praktische handvatten direct aan de slag te kunnen. Het resultaat is zelfbewust personeel dat verantwoordelijkheid voor zichzelf neemt en meer levensgeluk ervaart.
Voor ons een resultaat dat; goed is voor ons personeel, veel verzuimkosten bespaart en daarmee echt preventief werkt. Dit instrument is door zijn simpele vragenlijst geschikt voor iedereen. Ik heb nog niet eerder zo’n krachtig en doeltreffend instrument gezien!
Nu snap ik waarom 80% van de mensen een burn-out niet ziet aankomen. En 20% het te laat ziet. En wat we eraan kunnen doen om dit te voorkomen.”

Dewi IJsselstein, manager Arbo & Vitaliteit | Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland

De VMC® is een boost voor het zelfvertrouwen van onze medewerkers.
Begin 2020 is waterschap Brabantse Delta gestart met de Vitality Mind Challenge®. De VMC wordt bij ons ingezet inclusief 1 of meerdere coachgesprekken. De samenwerking kwam tot stand om het toegenomen verzuim, vanwege mentale redenen, terug te dringen. De reacties zijn zeer positief!

Marijke Buit – HR partner Waterschap Brabantss Delta

De VMC geeft inzage in wat stress voor invloed heeft op mijn functioneren als mens en hoe ik daar zowel privé als in mijn werk mee omga. Feitelijk krijg je een soort spiegel voorgehouden die inzicht geeft hoe het met mijn stress gesteld is..

Rob de Klerk – Arbodienst

 

Ervaringen van deelnemers

“Fijn om zo eens alles rustig op een rijtje te zetten. Ik had me niet gerealiseerd dat ik eigenlijk steeds maar aan het wachten was tot ik weer aan het werk moest. Nu zorg ik bewust voor rust en doe leuke dingen.”

“Ik heb mijn grafiek in mijn tas zitten en neem het elke keer mee naar mijn werk. Dan kijk ik er even naar en zeg tegen mezelf; met dat punt ga ik vandaag niets doen want daar heb ik dan toch alleen maar last van en dat punt ga ik bewust wel inzetten, want daar krijg ik energie van.”

“Ik doe sinds ons eerste gesprek bewust een stuk rustiger aan. Voorheen ging ik ’s morgens met een noodvaart op de fiets naar mijn werk en al even snel weer naar huis. Nu zet ik de wekker 10 minuten vroeger en fiets op mijn dooie gemakkie naar mijn werk. Af en toe word ik zelfs ingehaald! Zo begin ik mijn dag al een heel stuk relaxter”.

“Wat heerlijk om met een coach te praten over mijn VMC-uitslag. Nu gaat het over mij. Er is geen oordeel en ik krijg praktische handvaten die ik direct kan toepassen.”

“Ja, het is inderdaad heel erg goed om dit gesprek te doen. Het meest interessante is wel het stuk over ‘intuïtie’. Dat ik denk het onder controle te hebben, maar eigenlijk te veel op intuïtie vaar. Ik besef nu dat dit tot fouten kan leiden. Je hebt me heel erg geholpen, dank je wel.”

“Jeetje, ontzettend bedankt. Ik vond dit ontzettend waardevol. Je hebt me heel erg geholpen. Ik besef nu weer dat ik ook eventjes dingen voor mezelf moet doen en dat niemand dat voor me doet. En dat ik dan pas anderen weer kan helpen. Ik kijk ook uit naar je tips voor mijn schouders en rug en voor het slapen. Echt super bedankt. Ik wil heel graag je nog een keer spreken”.

Ervaringen van coaches

Ik heb in de VMC® hét instrument gevonden dat mij in de dagelijkse praktijk als coach kan ondersteunen. Door de VMC kom je in het eerste gesprek al snel tot de kern i.p.v. na 2 of 3 gesprekken. De coachee krijgt daardoor sneller handvatten om met de problematiek om te gaan.

Erik Eerhart – Progressio Training & Coaching

“Steeds weer ben ik onder de indruk hoe coachees zich herkennen in de VMC. Ik zie hen weer enthousiast worden, grip op hun leven krijgen en gemotiveerd om voor zichzelf te zorgen. Mensen perspectief geven, daar word ik blij van en daar helpt de VMC enorm bij.”

Betty van Genderen – tikvah coaching

“De Vitality Mind Challenge zorgt ervoor dat ik een coachee op een duidelijke en snelle manier kan laten zien welk gedrag hij of zij onbewust laat zien in allerlei soorten situaties. Kortom, wat doet hij of zij onder stress. Hiermee maak ik het onbewuste bewust en kan mijn coachee leren kiezen voor ander gedrag. Bovendien is de VMC zo veelzijdig in te zetten dat hij voor mij werkt als een verbindende tool voor mijn bestaande producten en diensten.”

Karin Bokma – Blik naar Binnen

“Met de VMC kan ik de coachee heel snel inzicht geven in de samenhang van de verschillende onderdelen. Hierdoor wordt direct duidelijk dat als er op het ene punt iets gaat veranderen, dat dit direct invloed heeft op heel veel andere aspecten. Zowel ten goede als ten kwade.
De VMC maakt stress inzichtelijk en zeker ook welke invloed dit op het dagelijks functioneren heeft. De overlevingsstrategieën van coachees worden snel duidelijk en deze zijn ook herkenbaar.
De VMC helpt ook om oplossingsgericht te denken en niet te blijven hangen in de situatie waarin iemand zit. Het zorgt al snel voor helicopterview.”

Jeanneke Bruning – Jeanneke Bruning coaching

“Werken met de VMC is mooi werk! Mooie tool die inzicht geeft in persoonlijk functioneren in het hier en nu. En zo helpt om bij te sturen nodig of gewenst. Een doelgerichte kapstok voor het gesprek. Daarnaast worden door de gesprekken heen ook onderstromen zichtbaar m.b.t. teamdynamiek. Heel goed dat ze zichtbaar worden. Belangrijk dat deze dynamieken gezien worden binnen de organisatie (leiding – directie). De impact hiervan op stress en het commitment van personeel is waar het gaat om de langere termijn.“

Jacqueline van Dijk-Cijsouw – lifeconnections

Contactgegevens